De Grote Meneer Kaktus Show

Mijn moeder zei altijd: schelden doet geen pijn. Dat klopt. Je kunt het gewoon negeren. Het is immers vaak een teken van onmacht en frustratie. Dat zal nu ook wel het geval zijn bij al die zwartmakerij van Rutte. Bij dergelijk geroeptoeter gaat het om de vorm en wordt natuurlijk een loopje genomen met de waarheid. Het was variété, geen doorwrochte analyse.

Maar nuance is uiteindelijk wel van belang. Je kunt je stem immers niet baseren op deze act. Het deed me denken aan de Grote Meneer Kaktus Show: “Ik vraag het nog een keer. Dat kan beter….! Zijn jullie er klaar voor?”. En wat zegt deze Meneer Kaktus dan? Meneer Kaktus zegt … Oh Jee! De socialisten komen eraan. Dat is natuurlijk super eigenwijs en verdient een “Prik van de Kaktus”. Lachen!

Rutte probeerde op sprookjesniveau duidelijk te maken dat socialisten slecht zijn. Er bleef de socialisten niets bespaart. Pas op! Het zijn de socialisten die jouw blokkentoren afbreken, omdat ze vinden dat de hele klas met de blokken mag spelen. Dat zou betekenen dat je nooit meer een echt hoge toren kunt bouwen en dat willen jullie toch niet? Prik, prik, prik!

De verleiding is groot om eenzelfde waslijst van kwaadsprekerij over liberalen op te gaan hangen. Ook dat is immers kinderlijk eenvoudig. Maar ik houd het bij een typerende uitspraak van Rutte tijdens zijn show. Hij zei iets over het wezenlijke verschil tussen de socialisten en liberalen: “Ligt het geluk in de overheid of ligt het geluk in de mensen? Voor ons is het zonneklaar, het geluk dat ligt in jezelf!”. Zelfs als de liberaal mag kiezen tussen overheid of samenleving (de mensen), kiest hij voor zichzelf.

Echt Meneer Kaktus: een applaus voor …. jezelf!

Ter illustratie: http://youtu.be/LZORz6OkphI

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>