Sta op en spreek

Mensen moeten van deze regering zelfredzaam worden. Dat is makkelijk gezegd tegen de managers met topsalarissen en vette bonussen, tegen de belastingontduikers, de graaiers en fraudeurs (ook in de zorg), de handige jongens, de lobbyisten en hen met privileges. Maar ook tegen de miljoenen Nederlanders die nog immer gelukkig genieten van de opgebouwde welvaart en voorspoed. Ze hebben werk, zijn actief, vitaal, onafhankelijk en mondig. Die hebben voorlopig geen zorgen over voldoende eten, hun woning, hun financiën of hun zorg. Inderdaad, zij redden zich wel!

Maar er is ook een ander Nederland. Het Nederland van armoede, van werkeloosheid, van ziekte, beperkingen en van eenzaamheid. Maar deze mensen zijn minder zichtbaar, minder mobiel en minder mondig. Voor hen is zelfredzaamheid geen keuze, maar een bittere noodzaak. En juist hen ontnemen we nu dat laatste beetje professionele hulp.

Ik geloof in een samenleving waarin - als het nodig is – iedereen hulp krijgt, iedereen opgevangen wordt en bij ziekte verzorgd wordt. We kunnen dat in een beschaafd land als Nederland niet laten afhangen van de toevallige sociale of financiële situatie waar mensen in verkeren. We willen niet dat zorg een luxe product is. We kunnen het niet laten gebeuren dat mensen die wel zorg nodig hebben, toch af moeten zien van professionele hulp en zorg.

Dit kunnen we alleen keren door onze onvrede te laten horen. We moeten massaal opstaan en onze stem verheffen, juist voor hen die dat zelf niet meer kunnen.

Doe daarom mee en help mee. Meld je aan voor de landelijke manifestatie tegen de zorgplannen op zaterdag 8 juni a.s.. Verandering van de huidige plannen kan alleen wanneer we massaal en dwingend deze nood van onze samenleving onder de aandacht brengen. Een nood, zo massaal uitgesproken, dat de regering deze niet langer kan negeren.

Ik geloof dat het kan. Maar daarbij hebben we iedereen nodig. Alleen zo kunnen we opstaan voor mensen die dat niet meer kunnen. Geven we een stem aan hen die niet gehoord worden en bieden we een toekomst aan hen die de hoop dreigen te verliezen.

Ik houd me vast aan een uitsprak van Martin Luther King: “Iedereen die strijd voor gerechtigheid, kan niet verliezen.”

Tot zaterdag!

p.s.: Wacht niet en Meld je aan

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>