Zorgmedewerkers willen Roemer als premier

Ik kreeg dit toegestuurd:

Als het aan verpleegkundigen en verzorgenden ligt, komt er een links meerderheidskabinet. In de verkiezingspoll op Nursing.nl krijgen de linkse partijen 45 procent van de stemmen, op TvVonline.nl 51 procent. In het geval van Nursing zou dat goed zijn voor ongeveer 67 Kamerzetels.

Vooral de SP (Socialistische Partij) van Emile Roemer scoort goed in zowel de Nursing- als de TvV-peiling. Van de verpleegkundigen krijgt hij 23 procent van de stemmen, wat omgerekend 34 zetels voor de SP betekent. Van verzorgenden krijgt de SP maar liefst 31 procent van de stemmen. Dat is meer dan in de laatste landelijke peilingen, waar de SP volgens Maurice De Hond stemmen begint te verliezen aan de PvdA.

Zorgmeetlat
Deze uitslag komt redelijk overeen met de
peiling van beroepsvereniging V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland). Daar scoort D66 het hoogste cijfer, maar gooit ook de SP hoge ogen met een 7. De PvdA, PVV, CDA en SGP bungelen wat V&VN betreft onderaan met een 5.

Christelijke partijen
De kleine christelijke partijen doen het goed bij verpleegkundigen en verzorgenden. Van de ChristenUnie krijgt 9 procent van de Nursing-stemmen en 8 procent van de TvV-stemmen. Daarmee scoren ze beide boven de landelijke peiling.

(Peildatum: eind augustus/begin september 2012. Aantal stemmen Nursing: 612 / Aantal stemmen TvV: 419)

Bron: Nursing / TvV
Door: redactie Nursing

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>