Henri Swinkels

Op dit moment ben ik namens de SP (Socialistische Partij) gedeputeerde leefbaarheid en cultuur in de provincie Noord-Brabant. In die functie probeer ik te voorkomen dat mensen in Brabant – op welke manier ook – buiten de boot vallen. Ik geloof dat iedereen van betekenis is en een plaats verdient in onze samenleving. Om iedereen gelijke kansen te geven, moeten we juist de meer kwetsbare mensen helpen.

Brabant heeft een rijke en diverse cultuur, waarvan we weten dat deze de Brabanders van een gedeelde identitiet voorziet, met elkaar verbindt, verbeeldingskracht brengt en zo betekenis geeft aan het Brabantse leven. Het is mijn streven dat iedereen die in onze provincie opgroeid, toegang heeft en kennismaakt met deze rijke en gevarieerde cultuur. Dat we het talent in iedereen zien en het helpen te ontwikkelen en dat ieder die buitengewoon talentvol blijkt, daarmee succesvol is zonder te vergeten dat zijn of haar talent heeft mogen groeien in ons mooie sociale Brabant. Dankzij al die andere Brabanders.

Ik ben geboren en getogen in Vught en woon daar nog steeds. Afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht als evolutiebioloog, maar via de vakbeweging (FNV) uiteindelijk in de politiek (SP) terecht gekomen. Via lokale politiek (gemeenteraad van Vught van 2006 tot 2015) en landelijke politiek (fractiemedewerker SP Tweede Kamer van 2014 tot mei 2015 en twee weken Tweede Kamerlid ter vervanging van Renske Leijten), werd ik 22 mei 2015 benoemd als provinciebestuurder.

Daarnaast ben ik – hoewel nu op een laag pitje – librettist voor theater en musicals en speel ik af en toe weer eens op een, recent weer aangeschfte, drumstel.

Ik ben getrouwd met Hellen en heb twee zonen: Noad en Milan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *